KOLOBĚH 2004
Opět jsme se s Martinou přihlásili na tento závod je specifický svým pojetím. Letos byl pro nás opravdu jiný, než všechny předešlé.
Příprava na závod proběhla jako v minulých letech. Jen s tím rozdílem, že Martina se rozhodla, že pojede na svém kole. Z počátku vše vypadalo velmi nadějně. Z Řípu jsme vystartovali v 9:00 hodin a vydali se na nám již známou trasu směr Praha. Počasí bylo velmi příjemné, skoro by se dalo řící ideální pro dálkový běh. Žádný mráz, ale po nočních mrazech byla půda ztvrdlá, taže žádné bláto. pod Říp Martina přijela mezi prvními, takže jsme pokračovali v čele závodu ve skupince asi pěti dvojic. Před startem Jarda, coby hlavní organizátor upozorňoval na nutnost dodržovat pravidla, zejména to, o způsobu výměny mezi během a jízdou na kole. Jenže, asi po deseti kilometrech najednou začala mít Martina problémy. Kolo začalo mít volnoběh i dopředu. Po prohlídce kola jsme zjistili, že se opravdu "kolečko polámalo" a my dále pokračovat nemohli. Naštěstí jsme získali spojení na jednoho doprovodného otce, který nás odvezl i s kolem do cíle. A tak pro nás skončil tento ročník Koloběhu.
Později se ukázalo, že problém byl v přílišné horlivosti servismana, který 14 dní před akcí vyplétal obě kola a u zadního kola použil přílíš mnoho vazelíny.
Příští rok se pokusíme neúspěch odčinit.

text: msmrcka@seznam.cz
zpět