Zimní triatlon 2003 - Nové město na Moravě
Mistrovství české republiky pro rok 2003
SK AXIOM OrBiTt a AXIOM OrBiTt s.r.o. pořádal dne 23.2.2003 Zimní triatlon jako první mistrovství ČR. Jelikož v zimě se dá nejem běhat a jezdit na kole ale také lyžovat, rozhodl jsem se tuto kombinaci vyzkoušet přímo v praxi a to na pořádném závodě.
Týden před triatlonem jsem absoloval Šumavský maraton na lyžích a pak zůstal týden na Šumavě a od prvních krůčků jsem se učil volnou techniku, tedy bruslit na lyžích. Měl jsem k tomu půjčené lyže, boty a hůkly, dokonce i odbornou příručku: Základy lyžování. Od pondělka do pátku jsem každé ráno a navečer vždy po hodině trénoval na stadionu techniku bruslení. Mezí tím, jsem vyrážel na celodenní tůry, ale klasickou technikou. Takto vyzbrojen jsem přijel v neděli ráno na start zimního triatlonu.
Závod se skládá z běhu, jízdě na horském kole a běhu na lyžích volnou technikou. Vše se odehrává na stadioně pro běžecké lyžování v Novém Městě na Moravě. Takže se běží asi 7 km po sněhu, místy ujetém, místy kyprém, takže dřina. Na biku stejný terén, jen o kousek delší naměřil jsem 12,35km, velká dřina, dost tlačení a běhání, časté pády. Na lyže podmínky ideální, ale ta technika se musí umět, délka tratě pro lyže asi 9 km.
Závod byl po technické stránce připraven perfektně, počasí ideální, zážitek velkolepý. Pro pobavení následuje několik fotografických ukázek.
start
po startu
vrcím se na stadion
a do dalšího kola
opět na stadionu
a další kolo
do posledního kola
zde je zatím klid
poprvé v depu
poslední úpravy
na kole po sněhu
v otočce do dalšího kola
jak se jezdí po sněhu
na biku
z lesa na stadion
dřina na biku
zoufalství bikera
konečně ze sedla
odložit kolo
podruhé v depu
vybrat správné lyže
nazout do vázání
do poslední třetiny závodu
bruslit jsem se učil minulý týden
stylově nic moc
ujel mi na začátku stadionu
ještě kousek
ale byla to dřina
teď už je dobře
a nakonec jsem třetí !
text: Miloš Smrčka ( msmrcka@seznam.cz )
foto:Jitka Smrčková
zpět