BIKE ADVENTURE 2002
Ve dnech 13. - 14.7.2002 jsme se zúčastnili "závodu pro které bylo stvořeno horské kolo" a to Bike Adventure 2002. Je to orientační závod na horských kolech dvojic. Přesné informace a o závodu jsou na stránkách závodu.
Naše účast na tomto klání byla způsobena naší vlastností vyzkoušet si něco nového. A to i přes to, že "neumíme jezdit v terénu na horském kole, a náš orientační smysl je hodně špatný. Chtěli jsme ale poznat atmosféru jiného typu závodu než běžeckého. Mohu potvrdit, co už jsem slyšel, že orienťáci jsou opravdu pohodoví jak ve vlastním závodě, tak i po něm. Taková atmosféra, jaká byla na Bike Adventure 2002 se jen tak na běžeckých závodech nevidí.
Ale k naší účasti. Do mapy jsme si pečlivě nakreslili kontroly a v sobotu ráno ve stanovený čas vyrazili s dalšími dvojicemi na trať. Na prvním stanovišti jsme do mapy zapsali hodnoty kontrol a po poradě a výběru kontrol jsme vyrazili za body. Závod jsme od počátku pojali jako poznávací ve všech směrech. Při nálezu každé kontroly jsme zajásali, u každé se vyfotili, zaregistrovali se a po odpočinku pokračovali dál. V stanoveném časovém limitu 6 hodin jsme najeli asi 60km. Po zpracování výsledků jsme zjistili, že jsme po prvním dnu na průběžném třetím místě. A náhle jsme zblbli a začali přemýšlet o celkovém umístění. Druhý den byl limit 4 hodiny. Vzhledem ke včerejšímu výsledku jsme začali závodit a přemýšlet jak bychom získali co nejvíce bodů. A dopadlo to tak jak muselo, zakufrovali jsme a do cíle dojeli hodinu a třičvrtě po limitu, což mělo za následek nedělní nulu ve výsledcích. A to i přes to, že jsme najeli opět asi 60km.
Celá víkendová akce na nás velmi dobře zapůsobila, poznali jsme něco nového a vyzkoušeli si vzájemný vztah a partnerskou komunikaci i nezvyklých situacích. Za to všechno patří organizátorům náš dík.
PS. Celou akci jsem absoloval se svojí vlastní ženou a kupodivu jsme se nerozvedli.
start 1.den
první lampion
a další
po první etapě
brodíme
konečně před cílem
text a foto: msmrcka@seznam.cz
zpět